Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Kroměřížsku a ve Zlíně likvidovali tři události, kdy došlo k pádu stromů vlivem silného větru

Změny počasí předchozích dnů a především dnešní silný vítr začaly zaměstnávat hasiče v některých částech kraje. V průběhu posledních hodin zasahovaly naše jednotky u tří událostí, kdy došlo k pádu stromů na komunikace, elektrické vedení a v posledním případě i na vozidlo.

První událost byla oznámena na naše operační středisko v 10:42 hodin. Jednalo se o pád stromu přes celou šířku komunikace z Kroměříže na obec Plešovec, v lesním úseku za chatovou oblastí. Na místo byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Kroměříž. Po svém příjezdu provedli hasiči rozřezání stromu a jeho odklizení mimo komunikaci.

K další události vyjížděli hasiči centrální stanice Zlín v 12:19 hodin. Na ulici Pastviska v části Zlín – Mladcová došlo k pádu stromu na komunikaci a vedení vysokého napětí. Na místě spolu s hasiči zasahovali i pracovníci pohotovostní služby, kteří zabezpečili odstavení zasažené části vedení z provozu. Následně provedli hasiči odstranění překážky.

V 13:01 hodin byl na krajské operační středisko ve Zlíně oznámen pád stromu na vozidlo. K události mělo dojít na ulici Nad Ovčírnou, poblíž centra města. Hasiči centrální stanice s jedním zásahovým vozidlem, kteří byli na místo vysláni, provedli rozřezání kmene stromu ležícího na osobním vozidle a jeho odstranění mimo komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet