Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V půdním prostoru třípatrové budovy v Táboře hořelo, plameny ohrožovaly i okolní budovy

V 6:31 dne 17. 3. 2013 přijalo Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 informaci kouři ze střechy v Táboře v ul. Bílkova 962, který je situován v řadové zástavbě. Na budově v současné době probíhají práce na její celkové rekonstrukci.

Operační středisko na místo okamžitě vyslalo profesionální hasiče z táborské stanice se dvěma cisternami a automobilovou výškovou technikou. Jako posilová jednotka k mimořádné události byla povolána jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Tábor se dvěma výjezdovými vozy.

Hasiči na místě po provedeném průzkumu zjistili, že hoří v půdním prostoru třípatrového bytového domu a že požár kvůli šíření větru ohrožuje okolní budovy.

Díky rychlému zásahu hasičů, kteří požár dostali pod kontrolu do cca 25 minut od svého příjezdu, se požár nerozšířil do dalších prostor bytového domu a nezasáhl okolní objekty. Z důvodu skrytého šíření požáru v prostorách střechy bylo provedeno rozebrání střešní plechové krytiny a částí konstrukce střechy

Vzhledem k silnému zakouření celého objektu bylo nutné z domu evakuovat 3 dospělé osoby a 5 dětí.

V 10:53 hodin bylo velitelem zásahu nahlášeno, že požár je zcela zlikvidován. Škoda způsobená požárem byla stanovena na 1 000 000 Kč, hasiči svým zásahem uchránili další majetek za 10 000 000 Kč.

Příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatel HZS Jihočeského kraje, územního odboru Tábor ve spolupráci s Policií ČR.

plk. Mgr. Martin Novotný
vedoucí operačního a informačního střediska
HZS Jihočeského kraje

Sdílet