Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Další zásahy hasičů Královéhradeckého kraje od 16. do 17. března 2013

Hasiči Královéhradeckého kraje likvidovali během víkendu několik požárů suché trávy. V některých případech byly tyto požáry způsobeny lidskou nedbalostí, neopatrností a nedodržením základních pravidel při pálení trávy.


V sobotu 16. března odpoledne vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolných hasičů z Borohrádku k požáru suché trávy u Borohrádku na Rychnovsku.

Ten způsobila lidská nedbalost při pálení klestí. Požár se rozšířil na plochu zhruba 30 krát 30 metrů. Událost se obešla bez zranění i škodě na majetku.


Další čtyři požáry trávy likvidovali hasiči v neděli 17. března na Hradecku a Rychnovsku.


Profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči ze Smiřic a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk vyjeli k požáru trávy u železniční tratě v Holohlavech na Hradecku.


Další požár na ploše zhruba 20 krát 10 metrů likvidovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černožic včera odpoledne u Arkusu ve směru z Jaroměře na Hradec Králové.


Požár trávy a keřů na ploše 10 krát šest metrů likvidovali po 18. hodině profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové v ulici U Luh v Roudničce.

Všechny požáry se obešly bez zranění a škod na majetku.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet