Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Borohrádku se v noci nenudili, zasahovali u požáru a popadaných stromů

Dne 18. 3. 2013 ve 22:58 byla jednotka SDH Borohrádek vyslána na technický výjezd – odstranění překážek z komunikace I/36 z Borohrádku do Čestic. Na místo zásahu vyjela CAS 20 Tatra Terno se šestičlennou osádkou. Při příjezdu na místo zjištěno , že se jedná o nakloněné stromy nad vozovkou vlivem sněhové pokrývky. Jednotka provedla pokácení asi osmi stromů a zprůjezdnění silnice až do obce Čestice.

Při návratu na základnu byla jednotce ohlášena další událost, tentokrát požár vzrostlé borovice v areálu firmy SECA Borohrádek, která prorostla do vedení VN 35 KV. Na místo povolána služba energetických závodů která provedla vypnutí vedení na nezbytně nutnou dobu pro pokácení borovice. Bylo nutné odstranit dřevní materiál uskladněný pod tímto stromem a pokácení stromu. Dne 19. 3. 2013 v 01:15 se jednotka vrátila na základnu.

Další událost byla nahlášena na operační středisko v 1:27 a byla vyslána jednotka SDH Borohrádek spolu s jednotkou HZS Rychnov nad Kněžnou. Ohlášen požár na sloupu elektrického vedení mezi obcemi Šachov a Čermná nad Orlicí. Po příjezdu na místo události zjištěno, že se jedná o požár na úsekovém odpojovači VN 35 KV pod napětím. Povolána opět poruchová služba ČEZ, která provedla vypnutí zařízení a odstavení úsekového odpojovače. Po odstavení se zařízení samo uhasilo.Na místě spolupráce s PČR. V 03:00 se jednotka vrátila na základnu.

Ráno v 7:05 jednotka SDH Borohrádek opět povolána na technický výjezd – odstranění překážky z komunikace I/36 mezi Borohrádkem směrem na obec Veliny. V tuto dobu jednotka stále zasahuje na odklízení následků sněhové kalamity.

Hasiči Borohrádek

Sdílet