Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody a technické zásahy zaměstnávají hasiče v Libereckém kraji

Nový sníh komplikoval dopravu na řadě míst v Libereckém kraji. Hasiči jsou od rána na nohou a pomáhají u dopravních nehod. Jen do deváté hodiny ranní vyjížděli devětkrát, z toho dvakrát odstraňovali popadané stromy (v části obce Beškov a Šváby na Českolipsku), při ostatních událostech šlo o nehody.

Hned po šesté hodině ranní zasahovaly 2 jednotky hasičů (PS Tanvald a Kořenov – Příchovice) u uvízlého plně naloženého kamionu na silnici I/10 v části obce Příchovice. Nehody se nevyhnuly ani Liberecku, těsně před sedmou hodinou vyjížděli liberečtí profesionálové na komunikaci z Dlouhého Mostu na Javorník, kde havarovala 2 osobní auta. Další jejich asistenci pak potřeboval kamion, který zatarasil sjezd z R 35 v části Liberec – Rochlice.

Bouralo se také na Českolipsku, v 7:54 hodin byla hasičům přes linku 112 ohlášena nehoda kamionu, autobusu a osobního auta v ulici Moskevská v České Lípě. Už v oznámení hasiči dostali zprávu, že v osobním voze zůstala žena, kterou bude třeba dostat ven. Hasiči pomocí scoop rámu ženu opatrně vyprostili a předali zdravotníkům. Zranění utrpěl i řidič tohoto vozu. Hasiči se postarali o zajištění vozidel proti případnému požáru a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Na základnu se vrátili před 9. hodinou.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet