Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody v České Třebové zaměstnali hasiče SŽDC

Dne 18.3 2013 jednotka HZSP SŽDC Česká Třebová vyjela na žádost KOPIS Pardubice v čase 14:01 hod. s technikou CAS 24 L 101 a RZA Nissan Patrol v počtu 1+3 k dopravní nehodě osobního automobilu na křižovatku ulic Ústecká a Palackého.

Po příjezdu na místo s vozem RZA a provedení průzkumu, bylo zjištěno,že se jedná o nehodu osobního vozidla Hyundai a nákladního vozidla.

Hasiči zajistili místo nehody, nehoda se obešla bez zranění osob. Dále provedli kontrolu úniku provozních kapalin, kdy nebyl zjištěn žádný únik. Škoda a příčina mimořádné události je v šetření. Po příjezdu Policie ČR OOD Česká Třebová hasiči předali místo nehody a vrátili se zpět na základnu.

K druhé nehodě vyjeli hasiči na žádost KOPIS Pardubice v čase 20:01 hod. na komunikaci mezi Českou Třebovou a Litomyšlí, na kopec „Kohout“ s vozem CAS 32 T 815 v počtu 1+3.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistili, že došlo k uvíznutí kamionu na komunikaci č.358 vlivem špatných povětrnostních podmínek. Vyproštění kamionu a uvolnění komunikace hasiči provedli pomocí vozidla CAS 32 a tažné tyče. Událost se obešla beze škody a po odstranění vozidla z komunikace se jednotka vrátila zpět na základnu.

Michal Janza

Sdílet