Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Pardubickém kraji likvidovali následky tří nehod, u jedné zasahoval i vrtulník

Ve středu 20. března v 17.18 hodin zasahovali chrudimští profesionální hasiči u dopravní nehody v obci Nová Ves. Střetla se zde vozidla Škoda Octavia a Ford Focus.

Řidič Octavie pravděpodobně nezvládl vozidlo, došlo ke střetu a vlivem nárazu skončil mimo vozovku. Jednu zraněnou osobu si odvezla záchranná služba na vyšetření. Jednotka hasičů provedla protipožární opatření. K úniku provozních kapalin nedošlo.


Přímo z místa zásahu byli hasiči vysláni v 18.03 hodin spolu s JSDH Slatiňany k dopravní nehodě do Slatiňan. Tady na vedlejší silnici mezi hřebčínem a restaurací Monaco řidička osobního vozidla Renault Megane narazila čelně do stromu.

Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě se zraněnou osobou do sanitky a poté i s transportem do vrtulníku Letecké záchranné služby. Aby se u vraku vozidla hasiči dostali k odpojení autobaterie, museli použít vyprošťovací hydraulické zařízení.

Od této nehody pokračovali chrudimští hasiči do Nové Vsi, kde pomocí cisterny vyprošťovali vozidlo, které skončilo v příkopu. Hasiči automobil vytáhli zpět na komunikaci a poté se vrátili na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet