Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Devět hasičských jednotek s osmnácti vozidly zasahovalo v noci u požáru pily v Troubsku na Brněnsku

Událost byla na operační středisko HZS JMK nahlášena ve 22,12 hodin. Vzhledem k charakteru požárem zasaženého objektu se na místo sjely jednotky z druhého stupně požárního poplachu.

Plameny zasáhly sušičku dřeva uvnitř haly a přeskočily také na sousední stavení. Celkem zachvátil požár asi 50 metrů čtverečních.

Hasiči nasadili proti požáru pět vodních proudů a proti plamenům na střešní konstrukci využili pěnu. Průzkum místa zásahu prováděl velitel z koše automobilového žebříku a rozdělil místo zásahu na tři úseky. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na část střechy, kde byly instalovány solární panely.

K zásobování zasahujících jednotek vodou zřídil velitel čerpací stanoviště u hydrantu v nedalekých Popůvkách.

Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích dostali plameny pod kontrolu pět minut před půl dvanáctou v noci. Následně však museli ještě dohašovat lokální ohniska a rozebírat střešní konstrukci. Situaci kontrolovali termokamerou. Požár se podařilo zcela zlikvidovat v 00,44 hodin ráno.

Místo předal velitel zásahu písemně uživateli objektu. Událost se obešla bez zranění. Předběžnou škodu vyčíslil vyšetřovatel na 2 miliony korun. Vyšetřování však pokračuje na místě za denního světla, kdy se také bude zjišťovat příčina vzniku požáru.

U zásahu pracovaly jednotky HZS JMK ze stanice BVV, Lidická, Líšeň, Přehrada, Rosice a Starý Lískovec ve spolupráci s jednotkami SDH z Bohunic, Střelic a Zastávky.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet