Úterý 9. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Kladensku vyhořel rodinný dům

Silvestrovská noc skončila nešťastně pro čtyřčlennou rodinu z obce Třebichovice na Kladensku. Cca 1 hod. před silvestrovskou půlnocí vypukl v jejich rodinném domě požár, který se v krátké době rozšířil na vnitřní vybavení a hořlavé stavební konstrukce celého rodinného domu.

Požár způsobil teplovzdušný zářič v jednom z pokojů rodinného domu, od kterého se vzňaly textilie v jeho blízkosti. V době vzniku požáru byly v domě tři osoby, které stačily včas dům opustit. S sebou si ovšem neodnesly kromě jednoho mobilního telefonu nic. V domě našla svou smrt domácí zvířata – pes, králík, morče, domácí myši a papoušci.

Na místě zasahovalo celkem 5 jednotek požární ochrany – HZS Slaný – CAS 24 T815 TERRNO, CAS 32 T815; HZS Kladno CAS 27 DENNIS, PPLA; JSDH Smečno CAS 32 T148; JSDH Pchery CAS 32 T815; JSDH Plchov CAS 24 Š706 RTHP, CAS 32 T815 a na záloze ve Slaném sloužila JSDH Zlonice CAS 24 Š706 RTHP a CAS 32 T148. Požár se podařilo dostat pod kontrolu krátce před půlnocí a jeho následná likvidace byla provedena cca 1 hod. po půlnoci. Škoda způsobená požárem se vyšplhala k 1,5 milionu korun. Zasahující hasiči vstoupili do nového roku s vysokým pracovním nasazením. Jak na Nový rok…

HZS Středočeského kraje – KŘ
por. Libor Pospíšil
vedoucí ODZPP
Sdílet