Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič na silnici mezi Turnovem a Libercem narazil do odstaveného náklaďáku, nehodu nepřežil

Na čtyřicátém kilometru ve směru z Turnova na Liberec došlo krátce před desátou hodinou dopoledne k vážné dopravní nehodě. Řidič Škody Octavie narazil zezadu do nákladního vozu s návěsem, který jeho řidič odstavil z důvodu poruchy na krajnici.

Osobní auto zůstalo i s řidičem zaklíněné pod návěsem. Toho se podařilo vyprostit, nehodu ale bohužel nepřežil. K nehodě došlo ve chvíli, kdy řidič nákladního vozu umisťoval za odstavený návěs výstražný trojúhelník.


Prudký náraz vůz zdeformoval a pro hasiče bylo velmi náročné řidiče vyprostit. Nejprve hasiči zkusili vůz vytáhnout pomocí navijáku, ale tomu bránila traverza z návěsu, rovněž ani náklaďákem nešlo kvůli poruše popojet.

Proto hasiči návěs nadzvedli pomocí rozpěrného válce, pneumatických vaků a dále použili na vyproštění řidiče hydraulické nářadí.

Hasiči počkali na příjezd odtahové služby a pomohli s naložením vraku, uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Mezi zasahujícími hasiči byli profesionálové z Turnova, Liberce, pomáhala také turnovská dobrovolná jednotka.

uvedla Zdeňka Štrauchová, tisková mluvčí HZS Libereckého kraje


Z důvodu vyšetřování nehody museli policisté uzavřít všechny tři jízdní pruhy ve směru na Liberec (v místech tzv. paceřického kopce). Na místě jsou jak policisté ze skupiny dopravních nehod, tak i krajské dopravní družstvo a policisté z Obvodního oddělení Hodkovice, kteří odklánějí dopravu přes Jílové.

Foto: HZS & ZZS Libereckého kraje

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
Policie ČR

Sdílet