Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy směny B hasičů SŽDC Česká Třebová byly různorodé, nehody i požár

Dne 2. dubna 2013 v čase 12:51 hod. jednotka HZSP SŽDC Česká Třebová vyjela po osobním ohlášení civilní osoby s technikou RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 k dopravní nehodě osobního automobilu do České Třebové, ulice Semanínská.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu zjistila, že vozidlo Felicia Pick-up se nachází v příkopě u silnice. Jednotka pro vyproštění automobilu použila naviják z rychlého zásahového automobilu.


V čase 18:04 hod. hasiči vyjeli na žádost KOPIS Pardubice s technikou RZA Nissan Patrol a VYA 15 T815 8×8 v počtu 1+4 k vyproštění nákladního vozidla na komunikaci č.1/14 směrem na obec Třebovice.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo ke sjetí kamionu z krajnice vozovky do příkopu. Na místo se dostavila jednotka HZS Lanškroun, která spolupracovala s jednotkou SŽDC. Nákladní auto bylo vytaženo na vozovku pomocí navijáku z VYA 15.


K třetímu a zároveň rannímu výjezdu v čase 4:23hod. hasiči vyjeli na žádost KOPIS Pardubice k požáru osobního vozidla v České Třebové, místní část Lhotka s technikou CAS 24 L101 v počtu 1+3.

Po příjezdu na místo již zasahovala jednotka HZS ČR CPS Ústí nad Orlicí u hořícího automobilu Peugeot 206. Naše jednotka byla ponechána v místě události jako záloha.

Michal Janza

Sdílet