Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 2. dubna 2013

K otevření bytu v Ladově ulici v Hradci Králové vyjeli včera po 13. hodině profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Uvnitř bytu se nacházela nemohoucí osoba, kterou hasiči pomohli transportovat do sanity.


Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se třemi zásahovými vozidly vyjeli včera v 17:14 hodin k ohlášenému požáru osobního vozidla na lesní cestě několik set metrů od hlavní komunikace v hradecké městské části Slatina.

Osobní vozidlo Škoda Fabia začalo hořet při vytahování uvízlého vozidla Škoda Felície s přívěsným vozíkem naloženým dřevem, které se zabořilo do rozbahněné půdy. Od přehřátého katalyzátoru chytlo listí pod autem a následně i celá škodovka.

Požár se snažil hasit jeden z mužů, který byl na místě, ale nepodařilo se mu dostat plameny pod kontrolu. Muž navíc utrpěl popáleniny a nadýchal se zplodin hoření. Hasiči během chvilky požár uhasili a ošetřili zraněného muže.

Toho nakonec převezli svým zásahovým vozidlem k hlavní příjezdové cestě, kde již čekala záchranná služba, která se sanitou nemohla vjet na lesní rozbahněnou cestu. Muž byl následně převezen do nemocnice. Hmotná škoda na zničeném vozidle byla vyčíslena na 75 tisíc korun.


Dvě jednotky profesionálních hasičů z Nového Bydžova a dobrovolných hasičů z Chlumce nad Cidlinou vyjely včera po 19. hodině na 72. kilometr dálnice D11 ve směru na Hradec Králové, kde havarovalo osobní vozidlo Škoda Octavia. Hasiči po příjezdu na místo zjistili, že auto zůstalo stát u středových svodidel.

Řidič vyvázl z kolize bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a auto odtáhli mimo dálnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: požární stanice Nový Bydžov)


Územní odbor Náchod

Dvě jednotky hasičů z Broumova a Police nad Metují zasahovaly včera ráno u tragické dopravní nehody na silnici mezi Teplicemi nad Metují a Bohdašínem. Řidič osobního auta narazil do vzrostlého stromu u vozovky a na místě zemřel. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Jaroměře pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v ulici 5. května v Jaroměři – Josefově.


Náchodští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v ulici Rybářská v Náchodě, ve kterém se nacházela nemohoucí osoba. Hasiči po otevření dveří pomohli záchranářům s transportem pacienta do sanity.


Jedna osoba byla zraněna při dopravní nehodě, která se stala krátce před půl desátou večer na silnici mezi Horní Radechovou a Slavíkovem. Řidička osobního auta z dosud nejasných příčin vyjela ze silnice a narazila do stromu.

Při příjezdu profesionálních hasičů z Náchoda a dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce byla žena mimo vozidlo a v péči záchranářů. Hasiči zajistili auto proti požáru a odpojili autobaterii. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Trutnov

Jednotka dobrovolných hasičů z Horního Maršova vyjela na žádost záchranné služby k otevření dveří bytu na Bertholdově náměstí v Horním Maršově. Hasiči se dostali do bytu oknem po nastavovacím žebříku. Následně pomohli záchranné službě s transportem pacienta.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic pomáhali záchranné službě s transportem pacientky do sanity v ulici Žerotínova v Hořicích.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet