Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyři hasičské jednotky zasahovaly po druhé hodině ráno v Hraběticích na Znojemsku

Na operační a informační středisko HZS JMK byl ohlášen požár za rodinným domem. Za sedm minut od ohlášení události přijela na místo jednotka HZS JMK z Hrušovan nad Jevišovkou. Po ní postupně dorazily k požáru jednotky SDH Drnholec a Slup a také automobilový žebřík HZS ze stanice Znojmo.

Velitel zásahu zjistil, že hoří přístřešek o půdorysu asi 5 na 6 metrů, kde bylo uskladněno palivové dřevo. Plameny se ale rozšířily také na sousední garáž se sedlovou dřevěnou střechou. Při požáru se majitelka hořícího objektu nadýchala zplodin hoření a musela být ošetřena záchrannou službou.

Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích nasadili proti ohni postupně 4 vodní proudy a ve 2,29 hodin se již plameny dál nešířily. Ve 2,52 hodin nahlásil velitel zásahu na operační středisko likvidaci požáru.

Během zásahu řídila Policie ČR povoz na přilehlé komunikaci.

Vyšetřovatel HZS na místě odhadl škodu na 220 000 korun. Příčinou požáru byla nedbalost při večerním řezání dřeva, kdy odlétly jiskry. Místo kam dopadly však nebylo řádně uhašeno a drobné ohnisko se později v noci rozhořelo.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet