Sobota 28. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny dnes odpoledne zachvátily dvě osobní auta zaparkovaná na dvoře rodinného domu v Bzenci na Hodonínsku

Operační a informační středisko HZS JMK vyslalo k požáru jednotku ze stanice ve Veselí nad Moravou a z Hodonína. Aktivováni byli také místní dobrovolní hasiči a jednotky SDH ve Vracově a Strážnici.

Hasiči dorazili na místo ve 13,22 hodin a zjistili, že se plameny rozšířily na střechu domu a zasáhly také vedle stojící dílnu.

Jednotky proti plamenům použily čtyři vodní proudy a hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Požárem nebyl nikdo zraněn, nicméně starší sousedce se udělalo nevolno a ošetřit ji na místě musela posádka záchranné služby. Hasiči museli vyloučit, že v domě není žádná osoba v ohrožení. Násilně proto vnikli do objektu. Nikoho uvnitř nenašli.

Z půdy rodinného domu bylo potřeba odvětrat kouř. Velitel zásahu nařídil použít přetlakovou ventilaci. Hasiči začali ohněm poškozenou střechu rozebírat a prolévat vodou.

Požár se podařilo zlikvidovat v 15,24 hodin. Velitel zásahu zajistil dohled na požářišti do 18. hodiny místní jednotkou dobrovolných hasičů. Vyšetřovatel HZS na místě odhadl škodu na majetku ve výši 800 000 korun. Příčinu vzniku požáru vyšetřuje.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet