Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 17. dubna 2013

Hradečtí profesionální hasiči byli před půl devátou ráno přivoláni k odstranění následků střetu osobního vozidla s chodcem, ke kterému došlo na přechodu na Gočárově třídě v Hradci Králové.

Těžce zraněný chodec byl odvezen záchrannou službou do nemocnice ještě před příjezdem hasičů. Ti provedli očištění vozovky a vrátili se na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská byli v 10:49 hodin přivoláni k uzavření tekoucí vody z hydrantu v ulici U Koruny v Hradci Králové. Hasiči pomocí speciálního klíče uzavřeli přívod vody. Voda vytékala z důvodu odkalení hydrantu, které prováděli pracovníci Veolie.


Tři jednotky hasičů byly včera před polednem přivolány k požáru suché trávy a drážního domku v Nádražní ulici v Chlumci nad Cidlinou. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 11:43 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou a hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk. Požár zasáhl trávu na ploše zhruba 150 krát 150 metrů a zničil dřevěný přístřešek zděného drážního domku.

Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 12:17 hodin a dohasili o čtvrt hodiny později. Požár nenapáchal žádné škody na majetku. (Foto: stanice Nový Bydžov)


Profesionální hasiči z Hořic a dobrovolní hasiči ze Sovětic vyjeli na žádost Policie ČR k asistenci při nálezu a zajištění dělostřeleckého granátu v Sověticích. Po příjezdu policejního pyrotechnika byl granát naložen do speciální nádoby a odvezen k likvidaci. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.


Územní odbor Náchod

Náchodští profesionální hasiči otevírali včera po druhé hodině v noci na žádost Policie ČR dveře bytu v Rybářské ulici v Náchodě.


Ke střetu osobního vozidla Hyundai se zvěří došlo včera v šest hodin ráno na silnici ve směru na Nové Město nad Metují. U odbočky na Bražec došlo ke srážce osobního auta se srnou.


Profesionální a dobrovolní hasiči z Jaroměře byli ve 13:05 hodin přivoláni k požáru suché trávy a živého plotu v Náchodské ulici v Jaroměři. Požár vznikl od ohniště na jedné zahradě, kde se rozšířil a zasáhl suchou trávu na ploše zhruba 10 krát 10 metrů.

Plameny se rozšířily také na vedlejší zahradu, kde zničily živý plot z tújí a smrčků v délce zhruba 15 metrů. Požár na druhé zahradě způsobil škodu ve výši pět tisíc korun. Hasiči v krátké době dostali požár pod kontrolu a před půl druhou jej uhasili. Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Náchodští hasiči otevírali dveře bytu v ulici Běloveská v Náchodě, ve kterém zůstal zapnutý plynový sporák. Po otevření bytu bylo zjištěno, že sporák zapnutý nebyl.


Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli před 13. hodinou k otevření dveří bytu v ulici Bezručova ve Dvoře Králové nad Labem. V zámku byl zalomený klíč a uvnitř bytu uzamčený pes. Hasiči otevřeli dveře a byt předali majitelce.


Územní odbor Jičín

Jednotka profesionálních hasičů z Jičína vyjela k odstranění oleje, který unikl z osobního vozidla na parkovišti v Husově ulici v Jičíně. Hasiči zasypali látku sorbentem a odstranili z vozovky.


Profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Libáně a Kopidlna likvidovali požár suché trávy na ploše zhruba pět krát devět metrů u Libáně. Požár nezpůsobil žádné škody na majetku.

Sdílet