Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dětské školní soutěži „Mladý záchranář“ spolupracovali hasiči, policisté i město Strakonice

Hasičský záchranný sbor Strakonice pořádal v úterý 16. dubna pro žáky ze ZŠ Povážská již 7. ročník místního kola soutěže „Mladý záchranář“. Spolupráce s Klubem svazu CO, Policií ČR a Městem Strakonice má v této akci svoji pořadatelskou tradici, která pokračovala v nezměněné podobě i v letošním ročníku.

Příjemně jarní počasí nám přálo, takže se soutěžní klání konalo ve venkovních prostorách hasičské stanice na Podsrpenské ulici. Vlastní soutěž byla tvořena dvanácti disciplínami, které prověřily teoretické i praktické znalosti a dovednosti soutěžících.

V letošním roce jsme přivítali 22 pětičlenných družstev z II. stupně ZŠ. Družstva byla rozdělena do věkových kategorií mladší (6.-7. třída) a starší (8.-9. třída).

Soutěž Mladý záchranář má v našem okrese dlouhodobou tradici. V letošním roce se bude konat okresní kolo dne 10. května v letním areálu plaveckého stadionu ve Strakonicích. Bude se jednat již o 14. ročník a žáci z Povážské školy zde rozhodně chybět nebudou. Dlouhodobě se věnují přípravě na soutěž a na jejich výkonech je to opravdu znát. Dosahují výborných výsledků v okrese i v kraji.

Mladý záchranář se tryskem rozběhl a zastaví se až v druhém pololetí. Jeho další zastávkou bude v úterý 23. dubna základní škola v Cehnicích a o týden později se sejdeme s dětmi ve Štěkni.

Informace naleznete též na www.otavskyplaminek.cz

Plnění úkolů na stanovištích:

  1. První pomoc
  2. Improvizované prostředky individuální ochrany
  3. Hod granátem na cíl
  4. Topografie
  5. Požární příprava – test HZS
  6. Střelba ze vzduchovky
  7. Stříkání ze džberové stříkačky
  8. Evakuační zavazadlo
  9. Dopravní výchova – test PČR
  10. Praktická disciplína PČR
  11. Test ze znalostí ochrany člověka za mimořádných událostí
  12. Uzlování

plk. Ing. Ota Šmejkal
ředitel územního odboru Strakonice
HZS Jihočeského kraje

Sdílet