Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče v Libereckém kraji zaměstnaly nehody i anonymně ohlášená bomba

Náročné pozdní odpoledne i večer měli hasiči v Libereckém kraji. Vedle několika požárů byli nepostradatelní u dopravní nehody, která se stala před pátou na komunikaci II/291 nedaleko obce Hajniště.

Osobní automobil VW Golf se třemi lidmi havaroval, převrátil se na bok a uvnitř zůstala zaklíněná mladá žena. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení museli otevřít střechu a ženu dostat ven, poté byla transportována vrtulníkem. Do péče ZZS byli předání i oba zranění muži.

Na místě zasahovali téměř dvě hodiny profesionální hasiči z Raspenavy a dobrovolní hasiči z Frýdlantu.


K mimořádné události byli voláni hasiči krátce po 19. hodině, kdy byla před libereckým nádražím ohlášená bomba. Hasiči uzavřeli příjezdové komunikace k nádražní hale a prostor Nákladní ulice byl evakuován, taktéž celá drážní budova a nástupiště.

Celkem bylo evakuována 35 osob, z toho 2 děti. Vlaková doprava byla zastavena a k omezení došlo i u městské hromadné dopravy. K evakuaci hasiči využili opět svůj speciální autobus, který na místo dorazil z jablonecké stanice. Po kontrole PČR se speciálně vycvičeným psem pro vyhledávání výbušnin se nález nepotvrdil.

Po půl desáté byla akce ukončena a znovu obnovena doprava. Zpět na základnu se vrátili i profesionální hasiči z Liberce a drážní hasiči.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet