Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Ústí nad Orlicí předvedli svou základnu hejtmanovi, prohlédl si hasičské vybavení i všechny budovy včetně garáží

Na pozvání Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje, územního odboru Ústí nad Orlicí, přijel ke konci tohoto týdne na návštěvu požární stanice hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický, Ph.D. Prohlédl si hasičské vybavení i všechny budovy včetně garáží, jídelny nebo posilovny a přislíbil pomoc se zajištěním lepších podmínek pro trénink tamějších hasičů.

„Potěšilo mě, že orlickoústecká stanice hasičů je perfektně vybavena moderní technikou, především vozidly, vysílačkami a podobně,“ uvedl hejtman Netolický, který se nejdéle zdržel v garážích. „Trochu mě ale zarazily podmínky, v jakých zde hasiči trénují – posilovna zažila své nejlepší časy v 80. letech.

Sbor potřebuje pracovat na své fyzičce na moderních posilovacích strojích. A trénuje tu i několikanásobný mistr světa a mistr Evropy v disciplínách nejtěžšího hasičského sportu Lukáš Novák. Slíbil jsem zdejšímu územnímu odboru, že zjistím možnosti, jak financovat nové vybavení,“ dodal hejtman.

Spokojeni byli i hasiči. „Návštěva se nesla v přátelském neformálním duchu. Byl jsem mile překvapen, s jakým zaujetím si hejtman prohlížel naši moderní techniku a také fundovaností jeho dotazů,“ komentoval prohlídku ředitel HZS Pardubického kraje, územního odboru Ústí nad Orlicí plk. ing. Roman Studený.

HZS územní odbor Ústí nad Orlicí je pořadatelem Ohnivé rozhledny, soutěže v nejtěžším hasičském sportu známém jako TFA (z anglického Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežívá), která se konala na rozhledně Andrlův chlum 27. dubna. Zvítězil v ní domácí mistr světa Lukáš Novák. A další soutěž už je ´za dveřmi´ – Orlická věž, soutěž ve výstupu na cvičnou věž pořádaná územním odborem Ústí nad Orlicí, se koná už v pátek 17. května.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet