Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

STAVÍME CISTERNU: Vybrali jsme majáky, zablikáme s nimi zboku

V minulém díle našeho unikátního seriálu jsme poprvé začali blikat, zatím jen zepředu. Dnes se na auto se zapnutými majáky podíváme zboku.


VÝBĚR


V dnešní době se pomalu stává standardem alespoň dvojice modrých světel na horní hraně nástavby. Jelikož nás však v tomto směru legislativa nijak výrazně neomezuje, můžeme toto řešení rozvinout.

Jako první vjíždí do křižovatky nárazník a kabina, proč zboku neosadit i tato místa?

Zorné pole řidiče sahá v rovině do výše zhruba 1,5 metru. Zauvažujeme tedy, zda světla obvyklá na nástavbě z horní hrany třeba neposuneme níže.


ROZHODNUTÍ


Po zvážení všech okolností i současného provozu přinášíme čtvrteční rozhodnutí. Co se počtu světel týče, přidáme oproti zvyklosti (za kterou považujeme dvě boční světla na horní hraně nástavby) jedno navíc – na bok předního nárazníku vozu. Jakékoli názory o cirkusu považujeme za poněkud zpátečnické.

Všechny tři světa budou do svého umístění zapuštěna a budou v LED provedení. Zadní světlo bude integrováno do rohu nástavby.

Důvod takovéhoto umístění je nasnadě – do křižovatky vjíždí jako první nárazník, tomu tedy světlo prospěje. Boční světla na horní hraně nástavby pak zůstanou viditelná i přes případné další osobní vozy.

Sdílet
Seriál: POŽÁRY.cz staví cisternu pro Spodní Břízu