Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Teplicích otevřeli dveře stanice a přivítali spoustu návštěvníků

Doslova v obležení – a to především nejmenších návštěvníků – byli po celý středeční den profesionální hasiči z Teplic. Uspořádali totiž ve své hasičské stanici tradiční Den otevřených dveří.

Velitel teplické hasičské stanice Zdeněk Bláha podotkl, že pro návštěvníky byly připraveny ukázky vozového parku, ale i pomůcek a přístrojů nejen příslušníků Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, ale i ostatních složek Integrovaného záchranného systému České republiky.

„Každý rok se snažíme, abychom pro naše návštěvníky připravili bohatší program včetně soutěží,“ uvedl velitel teplické stanice HZS Zdeněk Bláha.

V areálu požární stanice se vedle hasičů z Teplic, Bíliny nebo Ústí nad Labem prezentovali rovněž dopravní státní policisté, strážníci Městské policie v Teplicích nebo teplický Český červený kříž.

Velkým lákadlem pro děti byla nejen zásahová vozidla IZS ale rovněž ukázky činnosti lezecké skupiny hasičů. Na tomto stanovišti si tak děti mohly samy vyzkoušet například slaňovat pod dohledem zkušených hasičů.

„Až budu velký, chtěl bych být hasičem jako můj táta,“ svěřil se Ondřej Zima, jeden z dětských návštěvníků Dne otevřených dveří u profesionálních hasičů. Obdiv neskrýval ani jeho spolužák Mikuláš Novák, kterému se líbí hasičská auta a tvrdí, že hasiči všechny zachraňují.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet