Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dräger: Premiérové novinky na Pyrosu, ale i tradiční produkty a servis

Blíží se veletrh Pyros a tak pro vás mapujeme, kdo na něm bude představovat svoje produkty a zejména aktuální novinky. Jednou ze společností, prezentujících se na brněnském výstavišti, bude jako již tradičně Dräger, což je dodavatel dýchací techniky, zásahových přileb, termokamer a ostatních pomůcek. Čeho se tedy na Pyrosu můžete dočkat, se za POŽÁRY.cz zeptal Vašek Porkát zástupce firmy Dräger Pavla Hrocha.

Ilustrační foto

Během uplynulých měsíců se stále častěji objevují informace o vaší nové přilbě pro hasiče Dräger HPS 7000. Protože se ale doposud jedná prakticky o informace neformální, můžeme skutečně očekávat, že nás na Pyrosu čeká oficiální česká premiéra?

Jak napovídají i odkazy inzerátů na stránkách Požárů, s velkým potešením můžeme říci ano a věříme, že to bude pro hasiče dobrým důvodem k návštěvě našeho stánku v pavilonu Z.

V případě této novinky se chystáme představit kompletní škálu variant vč.systémových kombinací s našimi ostatními produkty a díky intenzivní komunikaci s naší mateřskou firmou čeká návštěvníky i jedna drobná světová předpremiéra.


Předpokládám, že se týká rovněž přileb…

Ano, ale více neprozradím a raději pozvu návštěvníky na náš stánek…


Prezentace nové přilby bude určitě klíčová, ale asi nepůjde o jedinou premiéru?

Nepůjde. Představíme také zásadní novinky v oblasti komunikace, telemetrie a detekční techniky. V první řadě bych rád upozornil na zcela nové komunikační klíčovací jednotky Savox C-C440 a C-C550 a dále na telemetrický systém přenosu dat mezi dýchacím přístrojem a velitelem zásahu, tzv. “Merlin SW”.

Praxí důkladně prověřený systém Merlin je na trhu sice již více než 10 let, ale v tomto případě se jedná o zcela nový produkt, který při zachování osvědčených vlastností za méně peněz poskytne uživateli v kombinaci s PC mnohem větší funkčnost a variabilitu.

Jako další novinku zde představíme i monitorovací systém Bodyguard 1500 pro vzduchové přístroje, který významně zvyšuje komfort a bezpečnost při zásahu a díky své stavebnicovosti se dokáže dobře přizpůsobit individuálním požadavkům uživatele.

A aby byl přehled našich premiér na Pyrosu kompletní, je třeba zmínit i novinky v oblasti detekce plynů jako je jednoduchý multidetektor X-am 2500, automatická kalibrační stolice X-dock nebo automatická pumpa pro detekční trubičky X-act 5000.


Zatím to vypadá, že na Pyros vezete jenom novinky?

Novinky, zvláště ty klíčové, jsou kořením každé expozice, ale v Brně budeme samozřejmě prezentovat i další tradiční a do značné míry stále „novinkový“ sortiment především v oblasti termovize, protichemických oděvů, dýchací techniky, vysokotlakých plnících systémů, a pochopitelně i servisu včetně jeho vybavení. Zde bych rád „vypíchl“ především ucelený sortiment špičkových termokamer řady UCF 6/7/9000, dýchacích přístrojů řady PSS 3/5/7000 a dále zkušební stolice pro jejich servis a údržbu.


Spousta firem prezentuje různé akční nabídky, především pro JSDH – co v tomto směru nabídne Dräger?

V tomto směru jsme zvláště v oblasti dýchací techniky aktivní již dlouho a nesouvisí to s Pyrosem. Tím hlavním důvodem je fakt, že zájem o naši techniku ze strany dobrovolných jednotek významně roste, ale jejich finanční možnosti jsou chronicky omezené. Proto se systematicky snažíme dělat nikoliv líbivou „akční cenovou“, nýbrž dlouhodobě čitelnou a pro trh přijatelnou obchodní a servisní politiku, jejímž cílem není pouze prodat za každou cenu, ale především informovat potenciální uživatele o tom, do čeho jdou.

Teprve po společném zvážení všech faktorů se snažíme nabídnout tu nejoptimálnější a cenově vždy dostupnou variantu, ať už se jedná o nové dýchací přístroje anebo prověřené second-hand přístroje s možností budoucí, etapizované a ekonomicky přijatelné modernizace pomocí široké škály tzv. „upgrade kitů“.

Ale to už je spíš na samostatné téma, které s Pyrosem, jak jsem zmínil v začátku, až tak moc nesouvisí…


OK, zpět k Pyrosu – ještě něco, na co se můžou návštěvníci vašeho stánku s číslem 22 těšit?

To podstatné již asi bylo řečeno, naši účast bereme tradičně nejenom obchodně, ale i společensky a v tomto smyslu se opět budeme snažit, aby si návštěvníci stánku Dräger odvezli z Brna víc, než jen letáky s akčními nabídkami ;-)


Díky za rozhovor.


Jako předveletržní bonus si můžete v příloze rozhovoru stáhnout ve formátu zip tapety Dräger na plochu vašeho smartphone, jejich náhledy vidíte na snímku.

Sdílet
Přiložené soubory
hps_7000_cs.pdf zobrazit online PDF 2 MB
tapety smartphone dräger.zip zobrazit online ZIP 4 MB
Seriál: Veletrh PYROS