Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z objektu už šlehaly plameny, přesto hasiči uchránili 1 milion korun

Požár s plameny šlehajícími ze střechy byl hasičům ohlášen včera ve 20:40 hodin na tísňovou linku 112. Dle oznamovatele hořel dům v ulici Ladova v části Jablonce nad Nisou – Rýnovice.

Na místě zasahovaly 3 jednotky hasičů s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami, dorazila i výšková technika. Požárem zasažený objekt byl velikosti zhruba 15×30 metrů a skládal se jak ze zděné části, tak přístavby několika buněk. Dům byl opuštěn, uvnitř se nikdo nenacházel a kromě pár drobností nebylo uvnitř ani žádné vybavení. Hasičům se podařilo požár lokalizovat zhruba do hodiny a po rozebrání částí konstrukce zcela uhasit. Zásah probíhal samozřejmě kvůli silnému zakouření v dýchací technice, pro rychlé odvětrání použili hasiči přetlakovou ventilaci.

Protože nebylo možné večer vyloučit úmyslné zapálení, proběhlo dnes dopoledne na místě došetření za účasti našich vyšetřovatelů i policistů se speciálně vycvičeným psem k vyhledávání akcelerantů hoření. Jako příčina byla nakonec stanovena manipulace s otevřeným plamenem a ohnisko bylo situováno do místa, kde zřejmě někdo přespával. Žádné akceleranty nebyly nalezeny. Škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 250.000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 milion korun.

Zasahující jednotky:

HZS LK PS Jablonec nad Nisou
Jablonec n. N. – Proseč nad Nisou
Jablonec n. Nisou – Jablonecké Paseky

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet