Sobota 28. září 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči města Suchdola nad Lužnicí zaznamenali během třech dní různé události

Dne 3. 6. 2013 vyjížděla jednotka s vozem RZA v počtu 2 k dopravní nehodě kamionu,který se převrátil přes celou komunikaci vedoucí na hraniční přechod Halámky. Jednotka zde po domluvě s Policií ČR provedla odpojení převráceného návěsu a zůstala po dobu vyprošťování na místě zásahu.


Čerpáním sklepu v nákupním domě v Suchdole nad Lužnicí začal den 4. 6. 2013. Jednotka na místo vyjela s vozem CAS 32 T815 v počtu 1+2. Provedla vyčerpání sklepních prostor zatopených do 40 cm pomocí plovoucího a kalového čerpadla. Poté se jednotka vrátila na základnu.


Další událostí tohoto dne byl v odpoledních hodinách výjezd na žádost starosty města Suchdola nad Lužnicí pro pohřební službu. Jednalo se zde o vynesení zemřelé osoby ve značném stádiu rozkladu z obývacího pokoje s následným naložením pohřební službě do jejich vozu. Na místě dále Policie ČR.


Dnes 5. 6. 2013 jednotka vyjela s vozem RZA v počtu 2 společně s jednotkou HZS Třeboň k nahlášené dopravní nehodě osobního automobilu, který po nehodě skončil na střeše mimo komunikaci za obcí Klikov.

Jednotka po dojezdu na místo zásahu zjistila, že řidička vozu je již v péči ZZS JHČ a provedla zajištění místa nehody a protipožární opatření. Po zdokumentování Policií ČR byl na místo povolán jeřáb ze stanice Jindřichův Hradec, který byl po cestě odvolán. Vozidlo nakonec bylo vytaženo příbuznými řidičky.


K další dopravní nehodě,která se stala pár minut po nehodě u Klikova vyjížděla jednotka s vozem CAS 32 T815 a záložní sadou k vyprošťování osob do Suchdola nad Lužnicí, de došlo ke střetu dvou osobních vozů.

V jednom z havarovaných vozů zůstala jedna osoba zaklíněna. Jednotka před příjezdem HZS Třeboň provedla vyproštění pomocí hydraulického rozpínacího nástroje. Poté byla osoba předána ZZS JHČ. Bylo dále provedeno protipožární opatření a únik provozních kapalin byl zasypán sorbentem. Po vyšetření Policie ČR zahájila jednotka společně s HZS Třeboň likvidační práce.

Ondřej Vajo
Hasiči Suchdol nad Lužnicí

Sdílet