Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dräger daroval hasičům na Ústecku 300 kusů roušek, pomůžou ochránit zdraví zasahujících

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje dostal 300 kusů roušek, jako dar od firmy Dräger. Část materiálu byla předána dobrovolným jednotkám nasazeným na zaplaveném území v okresu Ústí nad Labem, ve Vaňově, Malem Březně, Mojžíři a Povrlech.

K tomu byli nasazení hasiči dovybaveni dezinfekcí, kapkami do očí, a dalším materiálem. Byla vytvořena tři depa s materiálním vybavením a to na základnách v Povrlech, Mojžíři a v lokalitě Vaňov, kde hasiče s maximální přívětivostí a podporou nechávají v restauraci Kotva. Tímto bychom chtěli také majitelce za zázemí nasazených jednotek poděkovat.

V okamžiku, kdy bude logisticky dopraven další materiál a zařízení jako jsou WAP, elekrocentrály a další čerpadla, pošle jej HZS do daných lokalit, aby byl k použití co nejblíže občanům.

Přebytky materiálu a strojů budou tak jako tato pomoc po dohodě s krizovým štábem HZS kraje posílány na místa, kde materiál bude aktuálně potřeba. Jedná se zejména o lokality na územním odboru Litoměřice.

Na snímcích přebírá materiál od velitele stanice HZS ÚK Ústí nad Labem Radima Slavíka p. Hlavička, občan obce Křešice, bývalý dlouholetý příslušník HZS ÚK.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet
Seriál: 2013: Povodně v Čechách