Neděle 6. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ve výrobně zárubní v Karlštejně

Jednotky HZS Středočeského kraje z požárních stanic Řevnice a Beroun společně s jednotkou SDH obce Karlštejn zasahovaly včera, 6. 2. 2007, v dopoledních hodinách u požáru výrobní dílny ve firmě Kerval v Karlštejně.

6. 2. 2007 10:55 hodin

Jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Řevnice a Beroun s technikou CAS 25-T815 4×4, 2 x CAS32-T815, AŽ30-IVECO a VEA-Š Fabia společně s jednotkou SDH obce Karlštejn s technikou CAS 32-T815 zasahovaly u požáru výrobní dílny ve firmě Kerval v Karlštejně.

Požár vznikl v prostoru namáčecí vany s barvou pravděpodobně po iniciaci hořlavých par
a postupně se rozšířil do celého prostoru výrobní dílny firmy, která se zabývá výrobou kovových zárubní. Před příjezdem jednotek PO se požár pokusili neúspěšně uhasit zaměstnanci firmy pomocí přenosných hasících přístrojů.

Jako první se na místo zásahu dostavila jednotka SDH obce Karlštejn (kategorie JPO III), která deset minut zasahovala samostatně – v této době provedla bojové rozvinutí v dýchací technice a pomocí C proudu zpomalila šíření požáru. Po příjezdu profesionálních jednotek PO byly nasazeny síly a prostředky ze severní i jižní strany objektu a z objektu byla vynesena svařovací souprava a tlakové láhve s oxidem uhličitým. K hašení byly nasazeny celkem 3 C proudy, z toho jeden z automobilového žebříku. Pomocí AŽ 30 se rovněž provádělo rozebírání a dohašování střešní konstrukce.

Zásah byl komplikován mimo jiné i frekvencí provozu na železniční trati Praha – Plzeň, příjezd tři požárních vozidel byl opožděn čekáním na železničním přejezdu v Karlštejně.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

-wap-
Sdílet