Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana dělníka z jílovských papíren byla jen jako, šlo o pravidelné roční cvičení

Těžce popáleného dělníka jílovských papíren museli v úterý 18. června 2013 z hořící haly vynést na nosítkách a v dýchací evakuační masce přivolaní hasiči. Naštěstí ale šlo jen o fingovaný požár i zranění.

V jedné z výrobních hal jílovských papíren zůstal uvězněn jeden dělník, kterého hasiči museli evakuovali do bezpečí a následně jej předali do péče zdravotníkům.

Podle manažera bezpečnosti práce a požární ochrany Jiřího Žaloudka jílovských papíren šlo o pravidelné roční cvičení, při kterém si zaměstnanci nacvičují především organizované evakuační úniky z výrobních hal a areálu papíren.

Velitel cvičení Pavel Mošner k tomu reportérům agentury JV PRESS, kteří jako jediní byli při cvičení, podotkl, že fiktivně začal hořet jeden ze strojů výrobní linky a v „hořící“ hale zůstal zraněný jeden z dělníků. Hasiči poté museli „zraněného“ figuranta nejprve najít a poté pomocí nosítek dostat do bezpečí.

Na místě zasahovaly jednotky SDH Jílové – Modrá, SDH Libouchec a dobrovolní hasiči z Děčína – Staré město. Strážníci jílovské městské policie usměrňovali provoz na hlavní silnici.

Tomáš Straka & Jiří Frencl – SDH Jílové – Modrá

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet