Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Další z chodovských hasičů je v chomoutu, po obřadu musel uhasit papírový domeček

Člen Sboru dobrovolných hasičů Chodov Viktor Kožín a jeho přítelkyně Jana Ihnašková se rozhodli vstoupit do svazku manželského, a tak si v sobotu 15. června v 11 hodin dopoledne v chodovské obřadní síni řekli své „ANO“.

Kamarádi ze zásahové jednotky si samozřejmě nemohli nechat ujít takovouto důležitou životní událost, a proto si pro novomanželé Kožínovi připravili několik úkolů. Po východu z obřadní síně, čekalo svatebčany nastoupené požární družstvo. Velitel jednotky Ing. Jiří Kiss přednesl krátký projev a poblahopřál za všechny členy sboru.

Následovalo připoutání nevěsty k jednomu z hasičů a její označení vestou „VELITEL ZÁSAHU“, aby bylo jasné, kdo bude ve společném životě velet. Ženich, omezený v pohybu koulí na noze, musel zvládnout likvidaci požáru papírového domečku. Po mnoha vyzkoušených pokusech byla snaha o zdolání požáru pomocí dětských hraček neúspěšná. Věděl však, že když kolegy uplatí správnou cestou, nabídnou mu vysokotlaký proud.

Pak už jen zbývalo vykoupit si pákové nůžky k přestřižení zámku a oba byli z nástrah hasičů vysvobozeni. Novomanželům Kožínovým přejeme hodně štěstí na společné cestě životem.

Za SDH Chodov
Jiří Szewieczek

Sdílet