Středa 3. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

STAVÍME CISTERNU: Vybrali jsme žebříky

Po přestávce, ve které jsme si shrnuli aktuální stav naší cisterny se opět vracíme s dalším výběrem. Tentokrát se podíváme, jaké s sebou povezeme žebříky.


VÝBĚR


Současná doba nám přináší několik možností, jak řešit otázku žebříků, které by mělo mít naše prvovýjezdové vozidlo ve výbavě.

Když začneme od nejmenších, zauvažujeme, zda by se nám někde v nástavbě nenašlo místo pro tzv. teleskopický žebřík, což je malé, ale poměrně šikovné a dobře mobilní řešení pro malé výšky.

Dále se zamyslíme nad klasickým hasičským nastavovacím žebříkem. Můžeme vozidlo vybavit celou sadou – tedy čtyřmi díly, nebo třeba jeden ubrat a na voze mít jen tři (což samo o sobě nestačí), jako je to obvyklé například v Moravskoslezském kraji. Nebo dva. Nebo žádný a použijeme jiné řešení.

Například výsuvný žebřík Nor Bas. Použijeme ho taky? Velký, těžký, ale velice stabilní žebřík s dobrou dostupnou výškou se může hodit.


ROZHODNUTÍ


Pro naše vozidlo jsme vybrali všechny tři druhy výše zvažovaných žebříků. Vozidlo to uveze a mnoho místa rovněž nezaberou.

Budeme tak mít v jedné ze skříní nástavby teleskopický žebřík, na střeše pak Nor-bas a tři díly hliníkového nastavovacího žebříku.

Sdílet
Seriál: POŽÁRY.cz staví cisternu pro Spodní Břízu