Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traktorista zůstal přimáčknutý pod strojem, na místo nehody letěl vrtulník

V 18:40 hodin přijalo krajské operační středisko zlínských hasičů oznámení o dopravní nehodě traktoru, ke které došlo poblíž obce Újezd. Podle oznamovatele zůstal řidič traktoru zaklíněn pod strojem.

Na místo nehody byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Valašské Klobouky a Slavičín. Současně byl vyhlášen poplach také jednotce dobrovolných hasičů obce Újezd. Ta také na místo události dorazila jako první.

Podle zjištěných informací došlo při jízdě menšího traktoru, převážejícího na připojené vlečce dřevo, k jeho vzpříčení a převrácení. Řidič pak zůstal pod traktorem zaklíněn. Na místě se naštěstí nacházely další dvě osoby, kterým se podařilo stroj přizvednout a řidiče vyprostit. S ohledem na možné zranění páteře s ním však dále nemanipulovaly.

Do další péče si zraněného převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která na místo dorazila společně s hasiči ze Slavičína, které následovala jednotka z Valašských Klobouk.

Hasiči zajistili místo události a následně asistovali při naložení zraněného do vrtulníku letecké záchranné služby, který byl na místo události povolán lékařem ZZS.

Po odletu vrtulníku byla jednotka ze Slavičína odeslána zpět na svou stanici. Ostatní jednotky zůstaly na místě události.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet