Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásah u dopravní nehody se zraněním na Kroměřížsku provázela slovní potyčka, velitel si vyžádal další policisty

Dnes po patnácté hodině došlo na komunikaci III. třídy č. 4349 o obce Zářičí k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Octavia, které po sjetí ze silnice narazilo do kmene stromu. Na operační středisko zlínských hasičů byla událost oznámena v 15:18 hodin.

Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kroměříž na místo nehody bylo zjištěno, že řidič vozidla zůstal sedět na svém místě a špatně komunikuje. Spolu s naší jednotkou dorazila na místo i posádka zdravotnické záchranné služby. Po nasazení krčního límce byl řidič vyproštěn z vozidla.

Už při poskytování lékařské pomoci se začaly objevovat první problémy v komunikaci s řidičem a přítomnými rodinnými příslušníky. Vzhledem ke skutečnosti, že se situace na místě události začala stále více vyhrocovat, požádal velitel zásahu o povolání další hlídky policistů.

Následně se podařilo záchranářům situaci zklidnit a zraněného řidiče přesunout do sanitního vozu. Jednotka zajistila vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a předala místo události policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet