Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V centru Liberce se převrátilo osobní vozidlo, řidič následně nadýchal přes jedno promile alkoholu

Zřejmě rychlá jízda a podnapilost řidiče stála za nehodou, ke které dopravní policisté vyjížděli v neděli v devět hodin večer. Přímo v centru města v ulici Palachova (poblíž křižovatky F. X. Šaldy) havaroval 24letý řidič s Citroenem Xantia.

Muž přijížděl k centru města ulicí Felberova, při projíždění pravotočivé zatáčky zřejmě dostatečně nepřizpůsobil rychlost a dostal se do smyku. Vůz vjel na obrubník a převrátil se na střechu. Muž, který vozidlo řídil, utrpěl lehčí poranění, se kterým ho sanita převezla do Krajské nemocnice Liberec.

Ještě předtím se podrobil orientační dechové zkoušce. Při prvním měření nadýchal 1,08, při druhém 1,20 a při poslední dechové zkoušce nadýchal 1,35 promile alkoholu. Rovněž podstoupil i další vyšetření spojené s odběrem krve. Přímo na místě nehody přišel muž o řidičský průkaz a auto, které po nehodě nebylo již schopno provozu, zajistila odtahová služba.

Nehodu při níž vznikla i hmotná škoda za zhruba dvacet tisíc korun, policisté i nadále prošetřují. Na místě zasahovali také hasiči, kteří provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
mluvčí KŘP Libereckého kraje

Sdílet