Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři jednotky hasičů zasahovaly v Oldřichově na Hranicích u požáru na půdě, v domě hasiči nebyli poprvé

Včera ve 22:54 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje zprávu o požáru na půdě rodinného domu v části obce Oldřichov na Hranicích.

Na místo operační důstojník vyslal profesionální hasiče z Liberce a dvě dobrovolné jednotky – Hrádek nad Nisou, Chotyně. Vedle cisternových automobilových stříkaček dorazila i výšková technika.

Po provedeném průzkumu v dýchací technice hasiči zjistili, že požár zasáhl pouze část podlahy a trámů a naštěstí se nerozšířil dál.

Hasiči požár během několika minut lokalizovali a zlikvidovali. Na závěr provedli kontrolu pomocí termokamery. Případ dál šetří PČR, neboť je zde podezření na úmyslné zapálení.

V úterý ve večerních hodinách vyjížděli policisté a hasiči k požáru do domu v Oldřichově na Hranicích. Dva neznámí pachatelé vykopli vstupní dveře domu a následně se pokusili v půdních prostorách založit pomocí starých novin oheň. Poté chtěli z místa utéct, ale na útěku byli překvapeni jedním z obyvatelů domu. Nájemníka, který se bohužel ocitl v nesprávnou dobu na nesprávném místě, pachatelé udeřili klackem do pravé ruky. Následně z místa utekli. Napadený nájemník byl z místa převezen sanitou rychlé zdravotnické služby do Krajské nemocnice Liberec, kde byl po ošetření propuštěn do domácí péče.

Policisté z Obvodního oddělení v Hrádku nad Nisou zahájili ve věci šetření pro podezření ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci ve stadiu pokusu. Vzhledem k tomu, že v domě byla v době útěku pachatelů tma, se policistům zatím nepodařilo zajistit bližší popis pachatelů. Z informací, které získali přímo na místě, je zřejmé, že se jednalo o dva muže štíhlé, asi 180 cm vysoké postavy, uvedla por. Bc. Vladimíra Šrýtrová z liberecké Policie ČR.

Hasiči na tomto místě již jednou zasahovali, a to 22. 6. 2013, kdy byli voláni k požáru ve sklepních prostorách.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet