Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Světlé nad Sázavou shořela stodola, škoda je 800 tisíc korun

Na celkem 800 tisíc korun vyčíslil majitel škodu, která mu vznikla při dnešním odpoledním požáru stodoly ve Světlá nad Sázavou, místní části Žebrákov.

Na půl milionu přitom odhadl škodu vzniklou na nemovitosti, na 300 tisíc korun potom škodu, kterou plameny zanechaly uvnitř stodoly na zaparkované technice a vybavení (traktor, fréza, motorová pila, křovinořez atd.). Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina pár minut po třinácté hodině odpoledne. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Světlá nad Sázavou a Ledeč nad Sázavou společně s místní jednotkou sboru dobrovolných hasičů.

V době příjezdu hasičů byla budova o rozměrech 10×8m v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a přibližně po patnácti minutách intenzivního hašení se jim podařilo požár lokalizovat. Střecha objektu se v průběhu zásahu zřítila. Hasiči dále rozebrali požárem zasažené konstrukce a dohasili jednotlivá ohniska. Úplně požár zlikvidovat se jednotkám podařilo před čtvrtou hodinou odpoledne.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet