Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na silnici R35 z Turnova na Liberec došlo k nehodě osobního vozu, na místo spěchal i vrtulník; na této silnici se bouralo i v neděli

Dnes krátce po poledni (12:05 hodin) byli liberečtí profesionální hasiči voláni k dopravní nehodě, při které se osobní automobil převrátil na střechu. K události došlo na R35 ve směru z Turnova na Liberec, konkrétně na 37. kilometru.

Vůz Škoda Fabia vyjel ze silnice, porazil několik sloupků oplocení proti zvěři a skončil na střeše v louce. Řidič byl v době příjezdu hasičů v péči zdravotníků, přivolán byl i vrtulník LZS. Hasiči zajistili vozidlo proti případnému požáru, asistovali policistům při vyšetřování a po zdokumentování otočili vůz na kola a pomohli ho naložit na odtahovou službu.

Také v neděli dopoledne zasahovali liberečtí profesionálové na R 35. Tentokrát u nehody, která se stala před příjezdem do Liberce u sjezdu na Vesec. Osobní automobil Škoda Fabia zde vylétl mimo komunikaci a zůstal zaklíněn na stromech. Řidič neutrpěl žádná zranění a již v době příjezdu hasičů byl mimo vozidlo.

Hasiči provedli protipožární opatření a vozidlo zajistili proti sesunutí. Aby se k autu dobře dostali, museli odříznout jeden ze stromů. Na místě zásahu hasiči použili také hydraulické nářadí k odstranění podpěr dopravního značení na exit 26. První část podpěr poničil havarovaný automobil a hrozilo, že ze zbylého podepření by mohlo dopravní značení spadnout.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet