Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K nehodě Tatry do rodinného domu ve Valchově na Blanensku vyjely tři hasičské jednotky

Tři jednotky hasičů před půl jednou odpoledne v pondělí 16. července 2013 vyjely na pomoc k dopravní nehodě ve Valchově na Blanensku.

Na místo vyslalo operační středisko HZS jednotku z Boskovic, Blanska a speciální techniku z brněnské stanice Lidická. Nahlášena totiž byla nehoda dvou nákladních vozů.

Po příjezdu hasiči zjistili, že zraněný řidič je již v péči záchranné služby a není třeba jej vyprostit z vraku kabiny. Při nehodě narazil nákladní vůz Tatra do rodinného domu. Při tom poškodil svodidla a další jedoucí nákladní vůz. Při nárazu také nalomil sloup s rozvodem elektrické energie.

Hasiči pomohli záchranné službě s transportem pacienta a zajistili místo proti vzniku požáru. Zjistili, že v domě se nikdo nenachází a další lidé se při nehodě nezranili. Velitel zásahu si na místo nechal povolat statika, který rozhodl o provizorním zapažení poškozené části domu. Hasiči proto podnikli nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti. K nehodě přijeli také energetici, kteří se postarali o poškozený sloup a odpojení elektrické energie.

Po zadokumentování události Policií ČR, která kolem nehody usměrňovala dopravu, začali hasiči havarovaný náklaďák vyprošťovat zpět na silnici a uklidili silnici od následků nehody. Událost byla uzavřena v 17,17 hodin.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet