Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiče na Liberecku dnes zaměstnaly nehody, vyjížděli ale i k požáru jídla na plotně

U několika dopravních nehod dnes opět zasahovali hasiči v Libereckém kraji. V 7:43 hodin byli potřební tanvaldští profesionálové u nehody ve Smržovce, kde se střetlo osobní auto s nákladním.

Přestože se nehoda obešla bez zranění, musela být ulice Údolní na nějakou dobu kompletně uzavřena, neboť vozy blokovaly oba jízdní pruhy. Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali uniklé provozní náplně sorbentem. Po zdokumentování nehody PČR hasiči odstranili osobní vůz ze silnice, aby byl průjezdný alespoň jeden jízdní pruh.


Jen pár minut po ohlášení první nehody dostali hasiči informaci (7:55 hodin) o další, a to na R10 z Turnova směrem na Prahu (na 67. kilometru před benzinovou stanicí Shell). Řidič BMW trefil začínající pás svodidel a sjel do křoví v příkopu, přičemž těsně minul sloup.

Hasiči odpojili u havarovaného vozu baterii a omezili tak vystřelení airbagů, které se nárazem neaktivovaly. Na místě také usměrňovali dopravu. Po předání místa zásahu PČR se hasiči zhruba po půl hodině vrátili na základnu.


Téměř celá liberecká stanice dnes vyjela k požáru výškové budovy do ulice Slovenského národního povstání v Liberci. Hlášení o požáru přišlo přes linku tísňového volání 112 v 10:30 hodin.

Vedle profesionálních hasičů povolal operační důstojník na místo i další 2 dobrovolné jednotky, které nakonec nevyjely, ale byly využity jako zálohy na stanicích pro případ další události.

Jak se totiž ukázalo, valící se kouř z bytu ve 3. patře byl od spálených potravin na plotně a byt stačilo pouze odvětrat. V bytě se nikdo nenacházel a nikdo nebyl zraněn.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet