Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K vyproštění posádky použili hasiči hydraulické zařízení, pro jednoho zraněného přiletěl vrtulník

Dne 18. 7. 2013 čtvrt hodiny před druhou hodinou odpolední byla na tísňovou linku 112 oznámena vážná dopravní nehoda 1 osobního automobilu na okraji obce Dolní Němčí.

V automobilu, který se dostal mimo silnici a narazil do stromu, zůstaly 2 zaklíněné osoby. Informace o události byly datovou větou předány hasičům i na dispečink ZZS a operační středisko PČR.

Operační důstojník hasičů vyslal ihned na místo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod posílenou o jednotku ze stanice Uherské Hradiště. Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil náraz osobáku do stromu a zaklínění spolujezdce. Ihned byly zahájeny vyprošťovací práce.

Po 15 minutách byl zraněný muž předán přivolané posádce ZZS. Vzhledem k vážnosti poranění nechal lékař přivolat k jeho přepravě vrtulník. Kolem 15 hodiny byl již naložený vrtulník na cestě zpět do zdravotnického zařízení. Řidič vozidla nebyl zaklíněn, jeho zranění si vyžádala převoz do nemocnice sanitkou.

Hasiči dále provedli protipožární zabezpečení vraku vozidla. Náraz byl tak silný, že motor opustil karoserii vozu a skončil na chodníku ve vzdálenosti asi 20 metrů. Na uniklé provozní kapaliny byly použity sorbenty. Po zdokumentování nehody PČR provedli hasiči úklid místa události a vrátili se na své základny.

mjr. Ing. Vít Rušar
HZS Zlínského kraje

Sdílet