Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 musel přistát vrtulník, u Domašova se srazila dodávka s náklaďákem

Tři jednotky hasičů z Jihomoravského kraje ve spolupráci s kolegy z Kraje Vysočina zasahovaly dnes po čtvrté hodině odpoledne u nehody na dálnici D1 ve směru na Brno.

Hasiči zjistili, že na 171. kilometru dálnice zablokovala provoz nehoda dodávky s přívěsem, která čelně havarovala do zadní části návěsu kamionu. V dodávce cestovali tři muži rumunské národnosti. Řidiče museli hasiči hydraulickou vyprošťovací sadou uvolnit z poničené kabiny.

Ve spolupráci s posádkou Zdravotnické záchranné služby hasiči řidiče vyprostili a pomohli s jeho transportem do vrtulníku. Také zbylé dva členy posádky havarované dodávky odvezla Zdravotnická záchranná služba do nemocnice.

Místo zásahu zajistili hasiči proti vzniku požáru a uklidili vozovku od následků nehody. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Odtah havarované dodávky i s přívěsem zajistila specializovaná fir­ma.

Policie zastavila na dálnici provoz po celou dobu zásahu. V 17,05 byla dálnice opět průjezdná a jednotky se vracely na své základny.

Na zásahu se podílela také jednotka Školního a výcvikového zařízení Generálního ředitelství HZS ČR z Brna, která v současné době absolvuje každoroční stáž u jihomoravských kolegů.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet