Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U šesti požárů zasahovali od včerejška do dnešního rána hasiči v Libereckém kraji

Včera odpoledne (16:35 hodin) vyráželi hasiči k požáru po pálení klestu, které se majiteli vymklo na lesní pasece kontrole. K události došlo na katastrálním území Poniklé a operační důstojník vyhlásil poplach čtyřem jednotkám – HZS LK PS Jilemnice, Poniklá, Jilemnice, Jablonec nad Jizerou. Hasiči byli na místo přivoláni včas, zamezili požáru okolního lesa a uchránili tak hodnotu 50.000 Kč.

Mezi dalšími zásahy hasičů byl dnes brzo ráno (00:17 hodin) požár zaparkovaného osobního automobilu v garáži v Dubé na Českolipsku. Z garáže hasiči vynesli desetikilogramovou PB lahev a nalezeny byly také dva malé kanystry s benzinem. Na uhašení požáru hasiči použili 2 vodní proudy. Proč auto začalo v garáži hořet, je předmětem dopoledního šetření s PČR. Škoda byla odhadnuta na 140.000 Kč, uchráněno 500.000 Kč.

Celkem vyjížděli hasiči v Libereckém kraji od začátku teplého minulého týdne (od 15. 7.) ke 35 požárům, z toho 16 bylo s podtypem „lesní a polní porost". Oproti loňskému roku ve stejném období je tak patrný nárůst, neboť vloni zasahovali hasiči u 22 požárů a žádný z nich nebyl v přírodním prostředí.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet