Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V pohořelické ubytovně hořela sedačka, všech sedm lidí ji opustilo před příjezdem hasičů

Ve čtvrtek 25. července 2013 o půl šesté večer volali lidé z ubytovny v Pohořelicích hasiče. V místnosti hořela sedačka a další vybavení.

Krajské operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje vyslalo jednotky z prvního i druhého stupně požárního poplachu, protože operační důstojníci předpokládali větší počet lidí v ubytovně. Všech sedm lidí opustilo ubytovnu ještě před příjezdem hasičských jednotek.

Během patnácti minut, od příjezdu první jednotky, zabránili hasiči v dýchacích přístrojích dalšímu šíření požáru pomocí dvou vodních proudů. Celou budovu hasiči odvětrali jak přirozeným, tak i nuceným způsobem, kdy otevřeli okna a použili přetlakový ventilátor. Po rychlé lokalizaci požáru velitel zásahu odeslal většinu jednotek zpět na jejich základny.

Hasiči prozkoumali celou budovu s termokamerou, aby vyloučili případná skrytá ohniska. Po ukončení všech hasebních prací na místě zůstala profesionální jednotka do 21:00 hodin na dohled. Řídící důstojník územního odboru Brno s místostarostou města Pohořelice se společně dohodli na možnosti náhradního ubytování lidem, kteří se nemohli vrátit zpět do ubytovny.

Příčina vzniku požáru je v šetření a předběžně škoda na objektu dosáhne částky kolem jednoho milionu korun. Při požáru se nadýchala jedna osoba zplodin hoření a ZZS JMK ji převezla s podezřením na intoxikaci do nemocnice. 

por. Bc. Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje

Sdílet