Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Británii zachránili nevěstu, když jí začalo hořet auto a aby stihla svatbu, cisternou jí odvezli až do kostela

V britském hrabství Hertfordshire došlo tento týden k požáru osobního automobilu. Na tom by nebylo až tak nic zvláštního, tyto případy se stávají dnes a denně. Tento byl však přeci jen jiný – začalo hořet auto, ve kterém jela nevěsta na svatbu i s družičkami a svým otcem.

Irini Georgiou s otcem

Jednalo se o veterána Plymouth Barracuda z roku 1969. Při jízdě se z něj začalo kouřit a následně už hořel motor. Na místo se dostavili přivolaní hasiči s cisternou Scania/JDC z místní základny Cheshunt Fire Station, kteří požár okamžitě zlikvidovali.

Vyvstal však jiný problém. Nevěsta v ten okamžik neměla jak se dostat na svojí svatbu, odehrávající se v městě Potters Bar, vzdáleném necelých 20 kilometrů od požáru vozu.

Hasiči jsou zde od toho, aby pomáhali lidem, takže se velitel vozu rozhodl pro poněkud nestandardní krok. Přes vysílačku se spojil s operačním střediskem a vyžádal si souhlas k tomu, aby mohl cisternou odvézt rodinu i s nevěstou k obřadu. Po udělení povolení se tak stalo a hasičská Scania vyrazila na majáky ke kostelu do sousedního města.

Při příjezdu hasiči sklidili veliké ovace od příbuzných a přátel rodiny, kteří již věděli o tom, co se nevěstě cestou přihodilo.

Sdílet