Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Budějovické 199 ve Veselí n.L. opět hořelo

Ve čtvrtek 22. 2. 2007 večer vyjížděla zásahová jednotka SDH Veselí n.L. na pro ně velmi dobře známou adresu Budějovická 199. Šlo totiž o již devátý výjezd do tohoto „domku hrůzy“ od dubna roku 2004.



Jednalo se o požár odpadků rozprostřených po celé chodbě do výše cca 40 cm. Po příjezdu na místo naše jednotka po průzkumu natáhla jeden proud vysokotlaké vody a zahájila hasební práce. Na místo se dostavila jednotka HZS Soběslav (CAS – 24 Liaz). Dále naše jednotka vysadila ohořelé vstupní dveře a začala rozebírat střešní krytinu z důvodu silného zakouření půdního prostoru. Na místo se též dostavili majitelé sousedních domů pro kontrolu jejich půdních prostor. Po odvětrání půdních prostor vrátila naše jednotka zpět střešní krytinu. Po likvidaci bylo místo zásahu předáno velitelem zásahu naší jednotce, protože majitele objektu odvezla Policie ČR do Azylového domu ve Veselí nad Lužnicí a jednotka HZS Soběslav se vrátila na základnu. Naše jednotka zůstala na místě do úplného vychladnutí konstrukcí. Když ze žádné konstrukce ani z odpadu již nestoupala pára, naše jednotka se po dohodě s OPIS vrátila na základnu.

Technika: CAS-32 Tatra 815, vyhlášení poplachu 20:21, výjezd jednotky 20:28, návrat na základnu 23:41, zasahovali 4 členové zásahové jednotky.

Stanislav Kaisler
velitel družstva JSDH Veselí nad Lužnicí
http://sdh-veseli.hyperlink.cz

-kaw-
Sdílet