Neděle 29. září 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Během víkendu hořely v Libereckém kraji domy i auta

Během víkendu vyjížděli hasiči v Libereckém kraji k osmi požárům. Dva z nich měla na svědomí velká bouřka, která přišla v neděli v ranních hodinách, a od úderu blesku došlo ke dvěma požárům nízkých budov. První z nich byl hasičům ohlášen ve 4:24 hodin, a to v části obce Loučná na Frýdlantsku. Požár likvidovalo 5 jednotek hasičů až do dopoledních hodin. Škoda způsobná požárem byla po dohodě s majitelem vyčíslena na 950 000 Kč, hodnotu 1,5 milionu Kč se podařilo hasičům uchránit.

Jednoty z 2. stupně požárního poplachu pak zasahovaly u požáru roubené stodoly, ve které byl osobní automobil. K události došlo na Semilsku v části obce Vojtěšice a požár i v tomto případě způsobil zásah blesku. Mezi zasahujícími hasiči byli profesionálové ze Semil a Jilemnice, dále dobrovolné jednotky z Jablonce nad Jizerou, Rokytnice nad Jizerou, Vysokého nad Jizerou, Poniklé a Jilemnice. Škoda byla stanovena na 150.000 Kč, uchráněné hodnoty na 1 milion korun.

Mezi dalšími zásahy hasičů byl i sobotní požár osobního automobilu Ford Focus v Bedřichově (viz fotografie). Rodina s dítětem stihla z vozu včas vystoupit a nikdo nebyl zraněn. Hasiči požár zlikvidovali zhruba za 10 minut a pro zmírnění stresu z nepříjemné události darovali jablonečtí profesionálové dítěti plyšovou hračku svého maskota. Škoda se vyšplhala na 50.000 Kč a příčinou byla technická závada na palivové soustavě.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet