Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Lidečku při nehodě Tatra nabourala do Tatry, jeden z řidičů musel být vyprošťován

Ve čtvrtek krátce po 7. hodině byla prostřednictvím dispečinku ZZS hasičům nahlášena dopravní nehoda v Lidečku, při které měl jeden z řidičů zůstat zaklíněn ve voze. Operační důstojník na místo ihned vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky.

Po příjezdu na místo bylo zjištěnu, že nákladní Tatra převážející klády dřeva narazila zezadu do jedoucího nákladního automobilu taktéž značky Tatra. Ten převážel na korbě stroj na zemní práce. Po nárazu skončila kládovka na chodníku, přičemž došlo i k poškození přilehlého plotu. Průzkumem hasiči zjistili, že řidič kládovky je zraněn a má nohu zaklíněnou mezi palubní deskou a volantem.

Hasiči ihned nasadili hydraulické vyprošťovací zařízení. Po odstranění dveří kabiny byl nasazen hydraulický rozpínací válec a bylo uvolněno sevření končetiny. Řidič po byl celou dobu prací při vědomí a se záchranáři komunikoval. Po vyproštění byl předán posádce záchranné zdravotnické služby, která jej převezla do nemocnice. Řidič prvního vozu nebyl zraněn.

Hasiči dále použili sorpční prostředky na menší únik provozních kapalin, odpojili akumulátor a provedli úklid vozovky. Celý zásah trval asi hodinu a půl.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet