Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Uherskobrodsku shořela půlka obilného pole

Dne 8. 8. 2013 byl na tísňovou linku hasičů 150 ohlášen požár pole u obce Suchá Loz, okres Uherské Hradiště. Operační středisko vyslalo na místo profesionální jednotku ze stanice Uherský Brod se 2 cisternami, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Bojkovic, Bánova, Nivnice, Suché Lozi a Vlčnova.

Po příjezdu prvních jednotek na místo byl potvrzen požár pole. Dále byl zjištěn silný vítr, který podporoval šíření požáru. Hasiči okamžitě započali hasební práce. Požár se však rychle rozšířil i na blízké stojící obilí. Hasičům se podařilo oheň lokalizovat po 20 minutách hašení, celková likvidace trvala další hodinu.

Celkem shořely asi 3 hektary obilí. Zbytek pole zemědělci po ukončení zásahu hasičů začali ihned sklízet. Na dohlídku ponechal velitel zásahu na místě dobrovolnou jednotku obce Suchá Loz.

Vyšetřovatel příčin požárů se dostavil na místo ještě v průběhu hasebních prací a zahájil šetření jak výše způsobených škod a uchráněných hodnot, tak možné příčiny vzniku požáru. Při události nebyl nikdo zraněn.

Předběžná škoda byla stanovena na 100 tisíc Kč, uchráněn byl majetek za dalšího půl milionu. Na zjištění a dokázání příčiny požáru se nadále pracuje.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet