Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nákladního vozidla odháněl vosu, u obce Petrov pak skončil na boku

Včerejší komplikace v dopravě způsobila nehoda, která se stala před půl jednou odpoledne. Mezi obcí Rohatec a Petrov projížděl řidič s nákladním vozidlem MAN s návěsem.

Kilometr před obcí Petrov se v kabině stala nepříjemná věc. Řidič zjistil, že mu pod brýle vletěla vosa. Muž se snažil hmyz odehnat a přitom sjel s vozidlem mimo komunikaci.

Po havárii zůstal kamion ležet na boční straně a začala z něho vytékat motorová nafta. Z tohoto důvodu na místě zasahovaly jednotky hasičů a byli přizváni také pracovníci z Městského úřadu Hodonín z Odboru životního prostředí.

Profesionální hasiči ze čtyř stanic – PS Lidická, PS Břeclav, PS Hodonín, PS Veselí nad Moravou – provedli odplachtování návěsu, aby se dostali k nákladu a mohli plechy přeložit.

Komunikace byla až do 18. hodiny uzavřena a provoz musel být odkláněn přes Sudoměřice. Policisté provedli u řidiče odborné měření na alkohol, které dopadlo negativně.

Vzhledem k tomu, že šofér byl lehce zraněn, převezla ho záchranná služba do nemocnice. Vzniklá škoda se vyšplhala přes 800 tisíc korun. Celá událost je nadále v šetření.

por. Mgr. Kamila Haraštová
Policie ČR

Sdílet