Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Děčínsku zachraňovali zraněného turistu, chvíli na to přejížděli ke zřícenému horolezci

Profesionální i dobrovolní hasiči z Děčínska si o uplynulém víkendu museli mimo jiné poradit se zraněným turistou i s horolezcem, který se zřítil asi ze čtyřmetrové výšky.

K prvnímu případu vyrazili profesionální hasiči z Děčína spolu s s dobrovolnými ze Hřenska v sobotu dvě hodiny po poledni. Podle prvotních informací se v soutěskách nedaleko Mezné zranil turista.

„Hasiči pomohli s transportem zraněné osoby do sanitky,“ uvedl mluvčí Hasičů ústeckého kraje Lukáš Marvan. Podle svědků byl muž značně opilý a měl poraněné koleno.

K druhému případu vyrazili záchranáři o chvilku později. „Hasiči přejížděli z jednoho případu na druhý, nestihli se vrátit ani na základnu,“ poznamenal Marvan.

Nedaleko Jetřichovic se totiž ze skály zřítil horolezec. Podle prvotních informací měl mít poraněnou páteř, ale to se naštěstí nakonec nepotvrdilo. Muž utrpěl zlomeniny obou nohou.

Hasiči opět museli pomoct s transportem zraněného. K sanitce se ho nesli více než půl kilometru, a to v nepřístupném terénu.

podotkl Marvan

U Jetřichovic zasahovali profesionálové z Děčína, České Kamenice a nechyběla ani jednotka dobrovolných hasičů ze Hřenska. Muž se podle všeho vydal na skálu bez potřebného vybavení a jištění.

> www.nasedecinsko.cz

Sdílet