Pondělí 30. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnici u Bílého Kostela nad Nisou uzavřela ráno nehoda nákladního vozidla, navzdory deformaci kabiny řidič zraněn nebyl

Dnešní nehoda kamionu uzavřela na celé dopoledne komunikaci mezi Bílým Kostelem nad Nisou a „václavickou" křižovatkou. Nehoda byla hasičům ohlášená na tísňovou linku 112 v 6:24 hodin a havaroval při ní plně naložený polský nákladního automobil.

Kamion sjel v zatáčce ze silnice a narazil do stromu, na kterém zůstal zaklíněný. Přestože byla kabina vozu nárazem hodně zdeformovaná, řidič naštěstí vyvázl bez zranění. Na místě došlo k malému úniku provozních náplní, únik pohonných hmot hasiči řešit nemuseli. Komunikace byla zprvu částečně průjezdná a hasiči řídili dopravu.

Jakmile dorazila těžká technika potřebná k vyproštění kamionu, byla komunikace uzavřena a policisté odkláněli dopravu. Kolem poledne se podařilo nákladní automobil vytáhnout. Pro vyproštěný návěs si přijela polská firma, po 13. hodině dorazila na místo i polská odtahová služba, která naložila poškozený tahač.

U nehody zasahovaly 3 jednotky hasičů: HZS LK PS Liberec, dobrovolní hasiči Hrádek nad Nisou a Chotyně.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet