Neděle 6. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena ukončila svůj život skokem do řeky

Dnes, 4. března 2007, byla krátce před osmou hodinou ranní ohlášena na operační středisko HZS LK žádost o záchranu ženy z řeky Nisy. Podle svědkyně skočila žena v Liberci v ulici Na Rybníčku do řeky a začal ji odnášet silný proud.

Dnes, 4. března 2007, byla krátce před osmou hodinou ranní ohlášena na operační středisko HZS LK žádost o záchranu ženy z řeky Nisy. Podle svědkyně, která událost ohlásila, skočila žena v Liberci v ulici Na Rybníčku do řeky a začal ji odnášet silný proud. Operační důstojník povolal k řešení události profesionální jednotku ze stanice Liberec a dobrovolné hasiče z Růžodolu, Stráže nad Nisou a Machnína.

Hasiči po příjezdu na místo události začali prohledávat koryto řeky. Vzhledem k tomu, že proud byl v Nise velmi silný, rozhodl velitel zásahu o vybudování norné stěny před jezem v Machníně. Hasičům se ženu podařilo objevit v půl deváté v ulici Norská, kde ji vytáhli z řeky. Záchranáři ZZS zahájili okamžitě oživovací pokusy, ale ženě se již život nepodařilo navrátit. Podle svědků se jednalo o ženu ve věku okolo padesáti let, která pravděpodobně žila bez trvalého přístřeší.


Autor: por. Mgr. Iva Michalíčková

Ilustrační foto: www.hasici-teplice.cz
Sdílet