Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážné nehody na Novojičínsku

Smrtí jednoho z cestujících a vážným zraněním ženy skončila dopravní nehoda osobního auta Opel Omega, k níž došlo v noci z neděle na pondělí 5. 3. 2007 v Novém Jičíně Skalkách na spojnici mezi Novým Jičínem a Kojetínem.

Krátce po 22. hodině zavolal na operační středisko hasičů pracovník Rychlé záchranné služby. Na místo ihned vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Novém Jičíně.

Mrtvý muž již byl vytažen před jejím příjezdem, hasiči ale museli vystříhávat z auta, které při nehodě postupně narazilo do dvou stromů, pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení těžce zraněnou ženu a předali ji týmu Rychlé záchranné služby. Rovněž museli před požárem zabezpečit havarované auto, používající plynový pohon. Také pořezali a odklidili ze silnice přeražený strom. Uniklý olej posypali sorbentem a nakonec uklidili místo nehody.

Druhá dopravní nehoda – nákladního a osobního auta – se stala ve Starém Jičíně na silnici I/48 (spojnice mezi Ostravou a Olomoucí) jen o několik minut později. Na místo vyjela tři vozidla ze stanice v Novém Jičíně. I zde profesionální hasiči pomáhali při vyproštění zraněné osoby.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje

-wap-
Sdílet